36. A legturistább turista karácsonya

2020.12.22

Mára lehullott 40 centi hó Calgary-ben. Biztos, hogy gyönyörű, fehér lesz a karácsonyunk! Nem mintha eddig bármikor másképp történt volna! ;D Kanadában, legalábbis felénk, mindig fehér a karácsony! ;)

Igen, tudom, mi magyarok csak az ünnepekre kívánjuk a havat, de én szeretem ezt a nagy fehérséget! Szerintem olyan megnyugtató; eltakarja a szürke utakat, a fák kopaszságát, este pedig sosincs koromsötét. Tény, hogy az utoljára 800 éve ragyogott csillagot nem láttuk a hófelhőktől este, de az éjszaka érkezett hó ehelyett mindent bevilágít. És bár tegnap volt az év legrövidebb napja, itt ez nem érezhető.

Calgary
Calgary


Még a nagy hó leeste előtt volt alkalmunk egy esti csavargásra a városban. Karácsonyfát és függőket, girlandokat (itt garland néven fut :) ) válogatni, majd az úton feldíszített házakat és kivilágított kerteket csodálni. 

Tudjátok, hogy én nagyon szeretem a kanadai dolgokat. De ha másfelé laknék, valószínű abban is mindig a helyit, az egyedit keresném! Erre vannak kiélesítve a receptoraim. Hey, ebből született meg ez a blog is! :)

A gyerekeim szerint én vagyok a "legturistább turista". :P Nekem mindent meg kell csodálnom. Ha az a valami meg kanadai, PLÁNE!! :D (Kezdem érezni, ahogy szépen lassan fagyi kezd csordogálni az ereimben... ideje megigényelnem a kanadai állampolgárságot, is... ;) )


De visszakanyarodva a tegnapi programhoz, nem történt ez másképp a karácsonyfadísz soron sem. :) Volt pár igazi meglepetés, muszáj megosztanom néhány gyöngyszemet veletek! Majd elmondjátok, hogy kinél melyik volt a leg.... :)  

Biztos van olyan háztartás Magyarországon, ahol a szaloncukrok, gömbök, Télapók, angyalkák hada mellé belefér még a fenyőfára a téli motívum: egy kis korcsolya, vagy az ünnepi bor/pezsgő függelék formájában. Teljesen elfogadható, ugye? 

Itt, úgy tűnik, azért sokkal messzebb merészkednek. Nem csak a tipikus ételeik, italaik jelennek meg üvegfüggők formájában: francia sajtok, Alberta beef, mac'n cheese (sajtos tészta specialitás), hanem  az olyan kanadai dolgok is, mint pl. : a kajak, baseball kesztyű vagy a lakóbuszok! De még fúrógépet és ragasztópisztolyt is láttam a sokaságban! :))

Sőt, olyanokra is gondoltak, akik eljegyzést vagy házasságot terveznek karácsony környékére. Gyűrű: pipa! :D 


Persze, ezek nem valószínű, hogy tipikus karácsonyfa díszek, de azért vicces volt végigböngészni őket! :) 

Idén egy meglepően okos dologra leltem a neten, ami megkönnyítette ebben az óriási városban való tájékozódást karácsonyra. Elkészült ugyanis egy olyan térkép, amin azoknak az embereknek a házát tüntették fel, akik fény- ill. hangshow-val örvendeztetik meg a környék és persze az arra járók estéit. 

Akadtunk meglehetősen visszafogott, ízléses házdekorációkra: 

Sok helyen bekúsztak már a hóemberek, különböző állatkák, tényleg az egész karácsonyi téma kivonul az udvarra. És olyan jól mutat minden, este a szép fehér hóban!

És van, ahol  teljes fényshow-val várják az arra látogatókat! 

What the heck Santa! :P
What the heck Santa! :P

Van, akiknek sikerül egy kicsit a ló másik oldalára is átesni! :P

Úgy tűnik, hogy Calgary-ben nagy divatja van a légfújós  figuráknak:

Snoopy vs. Snowman
Snoopy vs. Snowman
Egy egész mesekönyvnyi figura :O
Egy egész mesekönyvnyi figura :O

Persze ízlések és pofonok, de megmondom őszintén, nekem nagyon tetszik, hogy erre is ekkora figyelmet fordítanak!

A Grinch ház
A Grinch ház

Mind közül a kedvencem az a ház volt, ami csöndesen meghúzódott a "nagyszomszéd" árnyékában. Szuper fény -és karácsonyi dal-show mellett nem könnyű érvényesülni, de neki sikerült! :)

            Íme a tegnap nap győztese, akinek se pénze, se kedve nincs dekorálni :D  DETTO :D 

Dettó, mutat a szomszéd házára a nyíl
Dettó, mutat a szomszéd házára a nyíl

                                   És mi lett az éjszakai "hófúvás" eredménye? Nézzük! 

40 azaz negyven cm egy éjszaka alatt
40 azaz negyven cm egy éjszaka alatt
Kiássuk magunknak az utat
Kiássuk magunknak az utat

A mai és egyben idei rekord (enyhe ősz és tél kezdés után) egy szép kerek 40-es! :D

Két autó áll a kert végében... :O
Két autó áll a kert végében... :OKellemes karácsonyt és boldog 2021-et minden Canada/English121  követőnek! 

Jövőre ugyanitt? Én biztos jövök!! :)