41. Canadian Idols

2021.12.29

Nem minden nap esik meg az emberrel, hogy összefut a sztár példaképével, igaz?  Pedig én most pont erről szeretnék mesélni neked!  Messzire kellett költözni hozzá, de megérte! :)

Kinek a pap, kinek a lakberendező showk nagy sztárjai -- nekem vitathatatlanul az utóbbiak az igazi kedvenceim. Láttad már a texasi Chip & Joanna Gaines-t a Fixer Upper-ben vagy a Flip or Flop nagy "ház mentéseiről" elhíresült Christina és Tarek régi párosát? Népszerű személyiségek a TV (pl. HGTV) világában errefelé (ilyen tekintetben Kanada és az USA eggyé válik), de ha te mégsem ismernéd őket se lapozz el, mert akikről most mesélek, egészen biztos hallottál már --legalább fél füllel! :)

Chip and Joanna Gaines
Chip and Joanna Gaines
Christina és Tarek
Christina és Tarek

Él Kaliforniában egy jóképű kanadai ikerpáros, akik - szó szerint- bekalapálták nevüket a lakberendezés világába, ők pedig nem más, mint a Property Brothers vagyis a Scott testvérek: Drew and Jonathan Scott. Ismerős az arcuk? :)  Kétséges, hogy nem láttad még valamelyik bámulatos ház átalakításukat a magyar TV-ben.  

Az örök vidám Drew és Jonathan Scott
Az örök vidám Drew és Jonathan Scott
A CelebIOU egyik epizódjában Melissa McCarthy-val
A CelebIOU egyik epizódjában Melissa McCarthy-val

Anno még Magyarországról kezdtem követni leesett állal a munkásságukat; álmomban sem gondoltam, hogy valaha majd személyesen is összefutok velük! Főleg nem Calgary egyik lakberendező áruházában, és pláne nem egy közös fotóra!! Ez utóbbit titokban őrzöm, de a dedikált fotót lejjebb megosztom veled :)

A Scott Brothers-től kapott dedikált fotóm
A Scott Brothers-től kapott dedikált fotóm

Azon kívül, hogy helyesek (easy on the eye, ahogy itt mondják :) ), tényleg hihetetlenül közvetlenek és viccesek! Le sem tagadhatnák, hogy kanadaiak! :D És képzeld! A kanadai Vancouver-ön kívül Calgary-ben is éltek fiatalkorukban! Sőt! Ahogy később megtudtam, itt kezdték munkásságukat a felsőoktatási éveik alatt. Az pedig már csak hab a tortán, hogy meglepően közel lakunk az első itt  felújított házukhoz. :)

Drew és Jonathan Scott az idősebb testvérükkel
Drew és Jonathan Scott az idősebb testvérükkel

Egyébként rendszeresen újítanak fel még ma is Calgary-ben házakat. Calgary = Cowboy Country-ba való egyik emlékezetes felhívásukat itt tudod megnézni:

https://www.facebook.com/watch/?v=1700873779947864

A sok száz elkészült munkájuk közül egy pedig itt látható:  

https://www.envisioncustomrenovations.com/transforming-a-calgary-fixer-upper-with-the-property-brothers/

Nekem ők minden szempontból példakép! Mert bár azóta tudom, hogy az " innen kiveszünk egy falat, oda beteszünk egy ablakot" művelet mennyivel könnyebben megvalósítható a kanadai/ amerikai házaknál, mégiscsak kiépült körülöttük egy dollármilliós business. :) 

De van itt még másik kanadai is, aki az elmúlt 10 évben mindent elért, amit csak lehetett! Az utóbbi pár évben nemcsak házaknak, hanem egy egész hotel komplexumnak is nekiugrott, méghozzá a Bahamákon. 
Szóval, amikor Bryan Baeumler (Island of Bryan) álomsziget felújító TV műsora félbe szakadt a COVID miatt, fogtuk magunkat és ellátogattunk egy Home&Garden Show keretében rendezett helyi előadására. Látni kellett a titkot: garzonból egy trópusi szigeteki hotel komplexumig hogy vezet az út rohamvágtában? Kemény munkával persze! De azon túl, őszintén, haláli a fickó! Laza és magabiztos, mindenféle sztárallűrtől mentes, pont úgy viselkedik a TV-ben, mint a mindennapokban. 

Sarah and Bryan Baeumler
Sarah and Bryan Baeumler

Ezek mind-mind olyan kedves emlékek! A dedikált képet, és a közös fotókat is büszkén őrzöm tőlük.  

Aki valamiféle "nehezebb műfaj" , mint például a politikai élet iránt érdeklődik, annak sem kell itt csalódnia. Nekem volt a legmeglepőbb, amikor a régi munkahelyemen (egy privát business klubban) a már leköszönt kanadai miniszterelnökkel, Stephen Harperrel volt szerencsém összefutni, sőt egy óra erejéig dolgozni is vele. Kedves, családcentrikus férfi, rendszeres visszajárója az ottani rendezvényeknek. Épp akkor búcsúzott a posztjáról, amikor ideköltöztünk, váltotta a ma is még hatalmon lévő párt vezetője, Justin Trudeau. (Alberta tartomány a konzervatív nézeteiről híres, úgyhogy Mr. Harper igen népszerű errefelé.) 
A teljes képhez azonban muszáj elárulnom, ez utóbbi 
kevésbé izgalmas találkozás volt, mint a fent említett hétköznapi sztárokkal való élmény, de örülök, hogy ezt is megélhettem. ;)

Justin Trudeau, Liberális Párt, Kanada Miniszterelnöke 2015 -
Justin Trudeau, Liberális Párt, Kanada Miniszterelnöke 2015 -
Stephen Harper, Konzervatív Párt, Kanada Miniszterelnöke 2006-2015
Stephen Harper, Konzervatív Párt, Kanada Miniszterelnöke 2006-2015


Igazi élményvadászként nekem ez az egyik ok, amiért szeretek Kanadában élni! :)


  Te kivel találkoznál (esetleg fotózkodnál) szívesen? Oszd meg velem Facebook-on, OK? :)

Ha tetszett, ne tartsd meg csak magadnak! 

Share the fun! :)