Nyelvvizsga: BME vagy IELTS?

Ez itt a kérdés

A nyelvtanítási éveim alatt sokféle nyelvvizsgára készítettem már fel angolul tanulókat. A legnépszerűbbektől ( Origo, BME, EuroExam stb.) a ma már legkevésbé ismertekig és az utóbbi években a reneszánszukat élő nemzetközi nyelvvizsgákig!


Könnyebbnek találom- e a Magyarországon népszerű egy- vagy kétnyelvű vizsgákat? Igen. Ha neked a továbbtanuláshoz, vagy álmaid munkájához van szükséged nyelvvizsgára, a BME-t meleg szívvel ajánlom! Nagy tapasztalatom van benne, sok tanítvány köszönheti már nekem a nyelvvizsga bizonyítványát. 

Érdeklődj bátran a Kapcsolat oldalon, ha egy igazán motiváló, tapasztalt nyelvvizsga felkészítő tanárra van szükséged!   


Esetleg bakancslistádon szerepel Kanada (Express Entry program), az USA vagy Anglia?  Szívesen tanulnál tovább külföldi egyetemen vagy próbálnád ki magad egy másik országban? Esetedben megoldást az IELTS nyelvvizsga jelent!

Miben más egy nemzetközi nyelvvizsga?

Szókincsben! És ez érződik a kb. 15 perces szóbeli elbeszélgetésen kívül a fogalmazási feladatoknál, az olvasott és hallott szöveg értésénél is. Míg egy BME nyelvvizsgánál elég pár ügyes szófordulatot használni ( pl. egyetértés, véleményezés, segítségkérés, preferenciák stb. kifejezésére), valamint választ adni a vizsgáztató pár kérdésére egy-két konkrét témában, addig egy IELTS nyelvvizsgánál magasabb nyelvi szintet kell produkálni (sokkal szélesebb skáláját lefedve a szóbeli témáknak) ugyanazért a bizonyítványért.

Rengeteg a külföldi továbbtanulási/ angolul beszélő országokba való letelepedési lehetőség -- és ezekhez bizony biztos angol nyelvtudásra van szükség. Sőt, mi több! Nemzetközileg elismert nyelvvizsgapapírra, mint pl. az IELTS-é (International English Language Testing System ). Mert a tudás nem mindig elegendő. A külföldi egyetemeknek például bizonyítani kell, hogy erős középfok feletti szinten ( Upper-Intermediate, Band 7+) tudunk kommunikálni, írni, olvasni és legfőképp hallott szöveget érteni. Ez utóbbinál akár felsőfokú nyelvtudást ( Advanced, Band 8) is kérhetnek. ( A legmagasabb szint a Band 9, Proficiency.)

Segítek, nézzük át, hogy mikre kell figyelned egy IELTS nyelvvizsgára való felkészülésnél! Minderről részletesen a lenti linkre kattintva olvashatsz, elsőként a Speaking rész kapcsán.

Ha többet szeretnél megtudni IELTS témában:

Nyelvvizsgázol, vállalkozol, elutazol?

KANADangol!

#angoltanar #angoltanulas #onlineangol #flashcards #tanulokartyak #angolmagyartanulokartyak #magyarangoltanulokartyak #angolora