BME nyelvvizsga

Tudjuk, hogy manapság a nyelvvizsga kincset ér. A felvételinél többletpontot jelent, a diploma megszerzésének pedig feltétele (kellene legyen). Akik már a munka világába is beléptek, pedig látják, hogy az álláskeresésnél előnyt jelent a nyelvvizsga bizonyítvány (,pláne a valódi  nyelvtudás! ), egy karrierhez pedig szinte elengedhetetlen, hogy beszéljünk angol nyelven.

Miért ajánlom a BME nyelvvizsgát?

Azon kívül, hogy államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt ad, fontos megemlíteni, hogy vizsgázóbarát

- A szóbeli és írásbeli részek külön-külön is letehetőkHa esetleg az egyik rész nem sikerül, időt és pénzt spórolunk meg az újbóli felkészüléskor. 

- Óriási előnye, hogy KOMPLEX vizsga esetén az egyik részvizsgához (pl. szóbeli) tartozó készségeken elért eredmények kompenzálhatják a másik részvizsgához (pl. írásbeli) tartozó készségeken elért eredményeket! Például: Írásbeli 57% (sikertelen), szóbeli 63% (sikeres) = sikeres komplex vizsga

Mivel  összesítésben a vizsgázó komplex nyelvvizsga eredménye 60%, ezért komplex vizsgája annak ellenére is sikeres, hogy az egyik részvizsgán (írásbeli) nem érte el a 60%-ot.  (A készségenként elérendő 40% nem változik! ) Ez fantasztikusan nagy dolog! Ha például kicsit gyengébb vagy szóban, mint írásban, még mindig van esélyed a hőn áhított bizonyítványra! :)


Praktikus továbbá még, hogy az írásbeli résznél használhatunk szótárt. A  feladattípusok pedig állandóak, nem érhet minket meglepetés. Fontos a kiszámíthatósága, mert így gyorsabb/ hatékonyabb a felkészülés és könnyebb megfelelni a vizsgán az elvárásoknak. 

Akár fele idejére is csökkentheted a felkészülési időt, ami nem kevés pénzmegtakarítást is jelent!


Ha szükséged van egy felkészítő tanárra, aki megtanítja a BME nyelvvizsga trükkjeit. Ha szükséged van valakire, aki kijavít, továbblendít, és egyben beszédpartnered is a nyelvvizsgára való felkészülésben, keress bátran a Kapcsolat oldalon lévő elérhetőségen! 

"Don't worry, I('ve) got your back!" = Ne aggódj, segítek, támogatlak! 

Nyelvvizsgázol, vállalkozol, elutazol?

KANADangol!